Отидете към основна версия

4 972 38

Honda Civic Type R постави рекорд на пета писта

  • honda-
  • civic-
  • type r-
  • рекорд-
  • ещорил

Пилотът от WTCR Тиаго Монтейро постави рекорд на пистата "Ещорил" за автомобил с предно предаване зад волана на Honda Civic Type R. Португалецът завъртя обиколка на трасето за 2 мин. и 1.84 сек., подобрявайки резултата на същия модел, но от предишното поколение, с близо три секунди.

Рекордът е поставен в рамките на проекта Type R Challenge 2018, чиято цел е записването на най-добри времена на пет известни европейски писти. По думите на Монтейро новият Type R е изключително стабилен в завоите и създава усещане за истински състезателен автомобил.

"Щорил" става петата писта, на която Honda Civic Type R поставя рекорд. Преди това горещият японски хечбек подобри върховите постижения за автомобил с предно предаване на "Силвърстоун", "Спа Франкоршан" и "Мани кур". През април миналата година Type R записа рекорд на "Нюрбургринг", завъртайки обиколка на Северната дъга за 7 мин. и 43.8 сек.

Най-бързият Civic има 2.0-литров четирицилиндров двигател от семейството VTEC Turbo с мощност 320 к.с. и максимален въртящ момент 400 Нм. Ускорението от 0 до 100 отнема 5.7 сек, а максималната скорост е 272 км/ч.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини