Отидете към основна версия

20 974 15

Полицай уби колега, докато поставя шипове

  • катастрофа-
  • инцидент-
  • полиция-
  • преследване-
  • сащ

Полицай бе прегазен от колега, докато се опитваше да постави на пътя лента с шипове, за да спре преследван пикап със заподозрени за стрелба. В последвалата катастрофа са били въвлечени още три коли, но Диего Морено от управлението в гр. Кент е единствената жертва, съобщава телевизия Kiro7.

Морено се отзовал на сигнал за преследване по шосе 516. Полицията гонела червен пикап с трима предполагаеми участници в престрелка на паркинг в района. Ченгето решило да устрои засада на бегълците с лента с шипове, но го блъснал колега с друга патрулка.

Червеният пикап катастрофирал малко по-късно на близкото шосе 167. Полицията успяла да залови 16-годишния шофьор и издирва останалите двама, за да ги обвини за смъртта на Морено.

В изявление до медиите капитан Роуд Мийд от полицейското управление в Кент заявява, че цялата вина за нелепата смърт на Диего Морено носят бегълците, а не колегата, който го е прегазил.

"Не подлежи на никакво съмнение, че ако не бяха действията на заподозрените, полицаят щеше да бъде жив днес", твърди Мийд. "Именно техните действия доведоха до смъртта му".

35-годишният Диего Морено имал 8-годишен стаж в полицията и е награждаван многократно за службата си. Има 2 награди за спасен човешки живот и 2 за изключителни постижения в изпълнение на служебните задължения. Оставя съпруга и две деца.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини