Отидете към основна версия

23 677 34

Rolls-Royce Phantom на старо: Какво откриват в сервиза?

  • rolls-royce-
  • phantom-
  • употребяван автомобил-
  • автомобил на старо

$80 000 (€69 200) са приятно закръглена сума, която дава доста свобода при избора на употребяван автомобил. От YouTube-канала Hoovies Garage решават да я инвестират в най-евтиния Phantom, обявен за продан в Щатите с аргумента, че ново BMW M760i струва двойно повече, а цената е оправдана за Rolls-Royce, пък бил той и на 13 години.

Rolls-Royce или не обаче, като всеки употребяван автомобил и този си има проблеми. Някои от тях са видими от пръв поглед, а за идентифицирането на останалите си трябва посещение в сервиз.

Първата и най-притеснителна повреда засяга пневматичното окачване. Дали светещият сензор на приборния панел засича неизправна помпа, или само дефектирал сензор ще покаже диагностиката. Проблем има и с електрическите повдигачи на предните стъкла. Нещо не е наред с дисплея на навигационната система, а шибедахът изобщо не работи.

Кусури има и по каросерията. Едната лайстна на предния капак е залепена крайно нескопосано, а другата е ръждясала. От 21-цоловите джанти липсват повечето хромирани декорации, но при цена от $4 000 всяко надраните колела надали ще бъдат сменени.

Липсата на чадърите във вратите не е критична. Цената от $900 парчето обаче определено трови нервите. Бързата проверка със скенер за грешки показва също проблем със CD-плейъра и модула на пасажерската врата. За щастие ако не се броят леките течове, двигателят изглежда в отлично състояние.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини