Отидете към основна версия

4 457 18

Volkswagen замисля голям пикап

  • volkswagen-
  • atlas tanoak-
  • amarok-
  • пикап

Ръководството на Volkswagen проучва възможностите за разширяване на гамата с втори, по-голям пикап, който да бъде ориентиран към щатския пазар, твърди Autocar. Британското списание цитира ръководителя на американското поделение на марката Хайнрих Вьобкен, според когото компанията се нуждае от такъв модел ако иска да увеличи продажбите си в САЩ.

Вьобкен признава, че Volkswagen трябва да подходи изключително внимателно към пазар, където доминират местните пикапи. За целта бъдещият "работен кон" трябва да отговаря на местните стандарти и предпочитания.

Новият пикап на VW най-вероятно ще бъде серийна версия на концепта Atlas Tanoak, показан на последния автосалон в Ню Йорк. Той е построен на платформата MQB и превъзхожда по габарити Amarok - дълъг е 5.4 и широк 2 метра при междуосие от 3.26 метра.

Atlas Tanoak е оборудван с 3.6-литров V6 с мощност 280 к.с., който задвижва четирите колела през 8-степенна автоматична трансмисия. Гигантът ускорява от 0 до 97 км/ч за 8.5 сек. За уверено придвижване по трудни терени помагат понижаващата предавка, почти 25-сантиметровият клиренс и системата Active Control, която оптимизира настройките на трансмисията и управляващата електроника в зависимост от настилката.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини