7 Август, 2018 18:22 4 428 18

Volkswagen замисля голям пикап

  • volkswagen-
  • atlas tanoak-
  • amarok-
  • пикап

Ръководството на Volkswagen проучва възможностите за разширяване на гамата с втори, по-голям пикап, който да бъде ориентиран към щатския пазар, твърди Autocar. Британското списание цитира ръководителя на американското поделение на марката Хайнрих Вьобкен, според когото компанията се нуждае от такъв модел ако иска да увеличи продажбите си в САЩ.

Вьобкен признава, че Volkswagen трябва да подходи изключително внимателно към пазар, където доминират местните пикапи. За целта бъдещият "работен кон" трябва да отговаря на местните стандарти и предпочитания.

Новият пикап на VW най-вероятно ще бъде серийна версия на концепта Atlas Tanoak, показан на последния автосалон в Ню Йорк. Той е построен на платформата MQB и превъзхожда по габарити Amarok - дълъг е 5.4 и широк 2 метра при междуосие от 3.26 метра.

Atlas Tanoak е оборудван с 3.6-литров V6 с мощност 280 к.с., който задвижва четирите колела през 8-степенна автоматична трансмисия. Гигантът ускорява от 0 до 97 км/ч за 8.5 сек. За уверено придвижване по трудни терени помагат понижаващата предавка, почти 25-сантиметровият клиренс и системата Active Control, която оптимизира настройките на трансмисията и управляващата електроника в зависимост от настилката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Boxer

    5 9 Отговор
    Изглежда много добре! Но откъм практичност, така и не можах да ги възприема тия пикапи.
  • 2 ТОА ПЪТ ША ИДЪТ ДЪРВОТО

    10 9 Отговор
    НЕ РАЗБРАХА ЛИ ЧЕ НЯМАТ РАБОТА ТАМ.ХОРТА СИ ПАЗЯТ РАБОТНИТЕ МЕСТА А В ЕВРОПА САМО ЦЪРНИ БАЧКАТ И В ОПЕЛ И И БМВ И ФОЛКСВАГЕН....
  • 3 Емил

    4 7 Отговор
    Не пише с какво се храни моторчето, ама щом е за САЩ сигурно е бензин - браво! След десетина години ще си взема едно такова - нов внос!
  • 4 Патил съм

    12 7 Отговор
    Незнам за новият модел какъв ще е,ама Амарок е ужасен. Това се е мое мнение и без коментари от "експертите "тук...
  • 5 БОКО

    5 4 Отговор
    Идеален за нашите текезари!
  • 6 ще ще пореден епизод

    15 7 Отговор
    Вагините пак къртят мивки. Тоя рендер още не е пуснат, а характеристиките му спрямо F-150, който в момента се продава в щатите и е вечния лидер издишат тотално. При същия работен обем 3.5L (даже по малко) вади 375 к.с. и въртящ момент от 635 Nm и с 10 (десет) степенна скоростна кутия. Ускорение 6,5 сек. Има не малка палитра от по-малки и по-големи мотори, вкл. и V8. За топ модификацията Raptor с повишени офроуд възможности просто е излишно да се споменава, както и за не малкото тунинг версии. За многобройните версии на каросерията също.
    Че на всичко отгоре взели името Atlas - така се казваше концептуалния модел на сегашния F-150.........
    Пикапите са най-силния коз на Форд, толкова силен, че взеха решение в щатите да не се произвеждат или да се ограничат (различно го пишат в медиите) леките коли, а да се наблегне само на пикапи и джипове и разбира се Мустанг. И това е само от лидера Форд. След него по продажби на пикапи са Шевролет, там е и Тойта и т.н. Та колко наивен трябва да си, че да мислиш че можеш да пробиеш на тамошния пазар, при условие че вагините имат опит от няколко година с боклука Амарок, а Форд цял живот това прави. F-150 о една от най-продаваните коли в света за всички времена и продължава да е така....... Може да се каже, че това е "голфа" на американците....
  • 7 vasik atanasova

    4 9 Отговор
    много красив
    и масивен
    с удоволствие бих си го взел

    Коментиран от #8

  • 8 селянин

    10 6 Отговор

    До коментар #7 от "vasik atanasova":

    ваг у щатите..при мастоддонтите..Raptor,Tundra,Ram,Silverado,Canyon..ама они ше го язъдът дако е без филтри.
  • 9 Йгккбб

    7 4 Отговор
    Ако питат бг вагаджиите да му турят 1.9 тди и заспива.
  • 10 ВАГ

    2 7 Отговор
    Господа кухи лейки (коментиращите) то си пише ,ФВ ще проучи възможностите демек ще се пробват ... абе както с жените ,пробваш ако стане ... ама вие пък отде да знаете ,нали имате форум.
  • 11 Ккк

    9 3 Отговор
    Слаб е. За няма и 40 бона канадски си взех f150. 2.7литра с двойно турбо. Харчи под десет извънградско и единадесет градско. До сто стига за 5.9 секунди. 325 коня. Торк 400, по европейски единици мисля че е 525.
    Красив е фв ама с тези параметри няма как да се класира
  • 12 Андрей Найденов

    6 5 Отговор
    Каде са тръгнали с мечките мед да ядът,утре може и някой пистов мотор да направят та да си го мерят с японците.Да си правят народните коли и да не газят в дълбокото за да не потънат!

    Коментиран от #14

  • 13 Тином

    2 2 Отговор
    2 Неща ще попречат (според мен де).
    Не е американски или японски ( главно тойота ).
    Не е с В8.
    Американците така мислият просто и за това, но пък хей повече пикапи по-добре, може и ние да му се порадваме.
  • 14 ВАГ

    1 5 Отговор

    До коментар #12 от "Андрей Найденов":

    Найденов нали знаеш ,че могат да купят Форд и пак да продават ,а за моторите ...ами правят Дукати и да ти кажа ...ами мерат го с японците.

    Коментиран от #15, #16

  • 15 селянин

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "ВАГ":

    ваг да купят,,Раптор и Мустанг,,явно нещо ти е мръднало..тва ти не е Е.С.а при,,кралете,,1.Марк Маркес-Хонда.2.Валентино Роси-Ямаха.3.Маверик Винялез-Ямаха.4.Андре Яноне-Сузуки...абе ваг от дукати ги нема нещо..

    Коментиран от #18

  • 16 ще ще пореден епизод

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "ВАГ":

    Това да не баничка в кварталната лавка да я купят. Цена и класация на най-скъпите автомобилни марки за 2017 г. в млрд.$:

    Toyota- 50.291
    Mercedes-Benz 47.829
    BMW с 41.521
    Honda 22.696
    Ford 13.643 с ръст 5%
    ......
    ......
    Volkswagen 11.522 с ръст само 1%

    Коментиран от #17

  • 17 ВАГ

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "ще ще пореден епизод":

    1во : то и други казваха ,че не може ама...можа
    2ро : класацията ти е меко казано измислена във форумен стил
    3то: я провери пак ,и напиши
  • 18 ВАГ

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "селянин":

    Виж сега,със сополковци тип "пренесен селяк от монтанско в София" не ми се спори. Казах правят мотори ,не съм казал, че са най-добрите, от мотори НЕ разбирам както и ти.Просто съм чувал от моторджии ,че Дукати са добри.