Отидете към основна версия

3 528 14

Shooting break от Kia (в стил Porsche)

  • kia-
  • proceed

Новият модел, който подготвя корейската марка, ще получи модерна форма на каросерията в стил shooting break и ще се нарича ProCeed.

Предишният ProCeed беше хечбек с три врати, а названието му се изписваше pro_cee'd. С новото поколение на Ceed от Kia премахнаха апострофа, а в случая с ProCeed съединиха думите и отстраниха т.нар. долна черта.

Сега новият автомобил ще се нарича ProCeed и ще представлява кола с модерна форма на каросерията в стил shooting break. По този начин Kia продължава да развива младежкото излъчване на автомобилите си, а с конкретния модел показва купеобразно комби.

На практика това означава универсал със скосена пета врата, спортен вид и силно запомнящи се елементи. Последните са в стила на новите модели на марката, но от показания тийзър ясно се вижда и прилики с автомобилите на Porsche.

Серийният модел, който предстои да бъде показан, е по мотиви на прототипа от 2017-а Kia Proceed Concept. Идеята на Kia е да извадят различен модел, единственият аналог на който ще е Mercedes-Benz CLA Shooting Brake.

Това обаче е автомобил "играещ" в премиум лигата. А Kia се стреми към по-нискобюджетните сегменти на пазара.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини