Отидете към основна версия

7 047 5

Сравнение между стандартен, спортен и състезателен Civic

  • honda-
  • civic-
  • type r

Японската компания Honda сравни три версии на новия Civic на шотландската писта Knockhill Racing Circuit. В надпреварата взеха участие цивилният хечбек в модификация Sport, наточеният Type R и състезателният Civic, подготвен за шампионата BTCC.

Honda Civic Sport е оборудвана с 1.5-литров VTEC Turbo мотор, мощността на който е 182 конски сили. Максималният въртящ момент на този двигател е 240 Нм. Civic Type R пък разполага с двулитров турбоагрегат с мощ от 320 коня и пиков момент 400 Нм.

Наточеният Civic Type R се съчетава само с механична трансмисия, ускорява до 100 км/ч за 5.7 секунди и разполага с адаптивни амортисьори, с диференциал с повишено триене и със система за избор на различни режими на управление.

Civic-ът за BTCC е построена на основата на Type R, но мощността на двигателя е 350 конски сили. Максималният въртящ момент е същият - 400 Нм, а скоростната кутия е усилената шестстепенна секвенциална трансмисия Xtrac.

Състезателната кола, пригодена за надпреварите BTCC е и по-лека от гражданската версия на Honda Civic Type R с почти 200 килограма. Вижте как се представят тези три автомобила в директна битка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини