Отидете към основна версия

7 557 7

Най-после 4 задвижващи колела за Peugeot

  • peugeot-
  • 3008-
  • hybrid4

В новата моделна гама на марката Peugeot отсъства автомобил с четири задвижващи колела. Единствено "баничарката" Partner/Rifter може да се оборудва с такова, но то е опционно iucmf e и се поръчва от фирмата Dangel.

Сега французите обявиха обновление на моделите 508 и 3008, в което са включени модификации с хибридни силови трактове. Те ще са на базата на турбо бензиновия мотор 1.6 PureTech. Автомобилите ще са оборудвани и с осемстепенни автоматици e-EAT8, а на ток могат да изминават до 50 километра на ток.

Силовият тракт Hybrid за 508 ще се състои от два агрегата - въпросният 1.6 бензинов и 80-киловатов електромотор (110 к.с. и 60 Нм). И двата двигателя обаче ще предават момента на предните колела. При кросоувъра 3008 обаче нещата са различни.

Там ще е наличен и втори електромотор, който ще е монтиран на задната ос заедно с инвертор и редуктор. Системата се нарича Hybrid4, а системната мощност на силовия тракт ще е 300 конски сили. Той ще работи съвместно с осемстепенен автоматик, в който хидро трансформаторът е заменен с "мокра" многодискова муфа.

Електромоторите на хибрида ще се захранват от йон литиев акумулаторен блок с капацитет 13.2 киловат часа. От стандартна розетка батериите ще се зареждат за седем часа, а от бързозарядна станция - за час и 45 минути. Хибридите разполагат и със спирачна система i-Booster, позволява рекупериране на енергията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини