Отидете към основна версия

6 816 11

Най-екстремното Ferrari

  • ferrari-
  • monza-
  • paris 2018

Париж, Франция. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

по време на автосалона в Париж липсваха много марки, особено сред т.нар. суперколи. Това обаче не важи за Ferrari, които показват във френската столица едно свръхекстремно Ferrari в две модификации.

Иновацията се нарича Monza и е в стил състезателен автомобил от 50-те години на миналия век. В основата на този спорткар лежи купето Ferrari 812 Superfast, но каросерията на Monza е изцяло карбонова, поради което иновацията е и доста по-лека - 1 500 кг.

Новият роудстър на Скудерията е представен в две версии - едноместна SP1 и двуместна SP2. При последната салонът е разделен на две отделни секции. Воланът, приболите на таблото и седалките също са заимствани от 812 Superfast.

Под капака на Monza е разположен 6.5-литров атмосферен V12 мотор, мощността на който е 810 конски сили. Максималният въртящ момент е 719 Нм, а скоростната кутия е седемстепенна с два съединителя.

От 812 Superfast са останали още електронния диференциал и адаптивните амортисьори. Спирачките на Monza са карбон керамични. От модела ще бъдат произведени само 200 екземпляра.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини