Отидете към основна версия

12 886 18

Едно SUV, идеално за теглене на каравана

  • volkswagen-
  • touareg-
  • каравани-
  • кемпери

Къмпингуването с кемпери и каравани става все по-популярно у нас. Освен по морето, подобни излети все по-често се правят и в планината през лятото и през зимата. За да можете да практикувате целогодишно въпросният начин на почивка обаче обикновените кемпери не вършат работа.

Не всички от тях са със системи 4х4, а високият им център на тежестта ограничава пътуването до основно равни настилки. Не така стоят нещата ако теглите компактна каравана с подходящ всъдеход. Един такъв автомобил, който е сравнително широко разпространен у нас, предлага се на прилични цени и могат да се намерят добри екземпляри на вторичния пазар е VW Touareg.

През 2006 г. Volkswagen реши да рекламира възможностите на своя Touareg по нестандартен начин. Германското SUV успя да издърпа гигантски лайнер Boeing 747. При това в съвсем стандартен вид, ако не броим баластната тежест в багажника. Имайки предвид това постижение, едва ли е учудващо, че Touareg е сред предпочитаните модели за теглене на каравани.

В ценовия ни диапазон попадат коли от първото поколение (2002 - 2010 г.), оборудвани с 2.5-литров TDI двигател със 174 к.с. Това е далеч от възможностите на модела с V10 двигател, който изтегли самолета, но все пак предлага въртящ момент от 400 Нм още при 2000 об/мин. Възможно е да попаднете и на бензинова версия с 3.2-литров двигател, повечето от които са оборудвани с газова уредба. Тези версии на Touareg имат мощност от 220 к.с. и 305 Нм при 3200 об/мин. Какви екземпляри от първото поколение на модела се предлагат у нас, вижте ТУК.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.

Свързани новини