Отидете към основна версия

3 589 37

Audi купува Ducati

  • audi-
  • ducati

Легендарната италианска марка мотоциклети Ducati най-вероятно ще стане част от портфолиото на Audi, съобщава британското сп. Car Magazine, което се позовава на високопоставени източници от двете компании.

Немците са получили ексклузивни права за покупката на апенинската фирма след подписването на предварително споразумение, което им дава предимство пред останалите потенциални купувачи до средата на април.
 
Ако сделката се осъществи, Audi ще трябва да покрие дълговете на закъсалата инвестиционна компания Performance Motorcycles Spa, която в момента притежава Ducati. Според различни източници германците ще трябва да се бръкнат със сума между 200 и 800 млн. евро., а самата марка ще им струва още 250-300 млн. евро.
 
Car Magazine твърди, че покупката на мотоциклетния еквивалент на Ferrari е част от отдавнашен план на самия Фердинанд Пиех с кодово име Project Eagle, който предвижда придобиването на престижен бранд и включването му в състава на Volkswagen AG. През годините са разглеждани различни варианти, сред които  "аутоюнинонските" NSU и DKW, наскоро възродената Horex и други италиански марки.
 
Новината за почти сигурната продажба на Ducati на Audi идва като гръм от ясно небе, тъй като от 2010 г. италианците си партнират активно с притежаваната от Mercedes-Benz AMG, която спонсорира отбора им в GP. Двете компании дори пуснаха в продажба брандирания модел Diavell.
 
В наддаването за Ducati смята да участва също индийският гигант Mahinda&Mahindra. До средата на април обаче думата ще имат босовете в Инголщад, които трябва да преценят дали инвестицията си струва.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини