Отидете към основна версия

9 515 26

Audi разработва A4 Superavant

  • audi-
  • a4-
  • superavant-
  • italidesign

В Инголщад работят над нов модел, който ще заеме нишата между A4 Avant и Q5, съобщава американското сп. Automobile Magazine. Автомобилът ще има по-висока линия на покрива и заоблен профил, но няма да пасва съвсем на определението миниван. Вероятното му име е A4 Superavant.

От Audi го определят като комби от нов тип. Моделът ще бъде значително по-вместителен и практичен от стандартния Avant, но и далеч по-спортен и "драйвърски" от MPV.
 
От Automobile Magazine твърдят, че дизайнери и инженери на Audi са посетили централата на Italidesign в Торино, за да уточнят основната концепция на проекта Superavant. Ако всичко вървяло по план, първият прототип щял да бъде готов през 2014-а, а две години по-късно можело да започне серийното производство.
 
За потенциални купувачи на новия модел от Audi сочат т.нар. DINKS (double-income no kids, високи доходи, без деца), хора на средна възраст и по-млади клиенти с активен начин на живот, които често возят компании, спортна екипировкаи някоя друга каса вино.
 
В Инголщад смятат да избегнат грешките, допуснати от Mercedes-Benz, чиято R-Klasse скоро ще изчезне от гамата за американския пазар заради слаби продажби, и BMW с техния 5er GT, който така и не намери точната аудитория. За целта Superavant ще бъде много по-спотрно ориентиран от тях.
 
Новото суперкомби ще бъде построено на удължената с 60 мм платформа на предназначения за китайския пазар A4 L. Внушителното междуосие ще гарантира не само щедро пространство за краката на пътниците отзад, а и внушителен багажен обем. Сред спряганите двигатели най-сигурни засега изглеждат 2.0-литров бензинов турбомотор с мощност 255 к.с. и TDI със същата кубатура, 197 коня и 400 Нм.
 
Още отсега е почти сигурно, че Superavant ще се предлага и като хибрид. Той ще използва силовата установка, проектирана за следващото поколение на A4 с фабричен индекс B9. Тя комбинира двелитров бензинов агрегат с мощност 226 к.с. и интегриран в трансмисията електромотор с 35 к.с.
 
Очаква се тази система да еволюира в по-усъвършенстваното двойно предаване e-quattro, което включва два електрически двигателя с обща мощност 136 коня за всяко от задните колела. Оборудваните по този начин автомобили ще могат да изминават по 32 км само на ток.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини