Отидете към основна версия

14 234 34

Toyota RAV4 стана истински всъдеход

  • toyota-
  • rav4-
  • trd off-road

По време на автосалона в Чикаго се състоя публичният дебют на Toyota RAV4 в изпълнение TRD Off-Road. Кросоувърът е построен в сътрудничество със специалистите от Toyota Racing Development и ще се появи на пазара в САЩ през есента на тази година.

Toyota RAV4 TRD Off-Road може да се различи външно по увеличените надколесни арки, по-агресивните брони и различната радиаторна решетка. Иначе всъдеходът е снабден с усилено окачване, с т.нар. двутръбни амортисьори и с нови пружини.

Някои от елементите по окачването са заимствани от спортната версия Rally RAV4. Летите 18-цолови джанти са значително олекотени, по-здрави са и са "обути" със специалните Falken Wildpeak A/T Trail гуми.

Що се отнася до 4х4 предаването, то се характеризира с динамичен контрол на тягата на всяко от задните колела. Автомобилът има различни режими, сменящи се от контролер, наречен Multi-Terrain Select.

Toyota RAV4 TRD Off-Road се оборудва с 2.5-литров двигател от семейството Dynamic Force, мощността на който е 206 конски сили. Максималният въртящ момент е 250 Нм, който се предава на колелата през осемстепенен автомат Direct Shift.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини