Отидете към основна версия

4 146 9

Range Rover с осемстепенен автоматик

  • land rover-
  • range rover-
  • zf

От Land Rover разпространиха официална информация за Range Rover и по-конкретно неговата версия с осемцилиндров турбодизел. Този агрегат с обем от 4.4 литра е нов и заменя досегашния 3.6-литров V-образен осмак.

Новият топ двигател е по-мощен от предшественика си с 41 к.с. и генерира максимален въртящ момент 700 Нм, достъпен още при 2 000 об/мин. Освен това ще се комплектова с хитовата осемстепенна автоматична трансмисия на ZF.

От 0 до 100 км/ч луксозният дизелов всъдеход ще ускорява за 7.5 секунди - постижение, по-добро с 1.1 сек от това на предшественика. Максималната скорост на новия Range Rover ще е 208 км/ч.

Автомобилът ще бъде и по-икономичен. Според специалистите на Land Rover новият дизелов агрегат в комплект с осемстепенния автомат ще харчи 19 % по-малко гориво. Според британците това ще е първият Range Rover, който ще харчи по-малко от 8 литра на 100 километра пробег.

Основната заслуга за подобрената икономичност е на новия дизел и на изключително ниското ниво на триене в скоростната кутия. За първи път иновационната версия ще бъде показана пред публика през месец август в Москва.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини