Отидете към основна версия

12 765 34

Продава се най-скъпият Rolls-Royce

  • rolls-royce-
  • pininfarina-
  • hyperion

 

Rolls-Royce Pininfarina Hyperion се смята за един от най-ексклузивните автомобили в света. Базиран е на модела Drophead Coupe, но както става ясно от името му, по външността сериозно са се потрудили корифеите от дизайнерското ателие Pininfarina. По-конкретно става дума за подразделението SPD – Special Project Division, явяващо се най-елитния дизайнерски център в италианската дизайнерска компания.
Автомобилът впечатлява със стилистика на елегантен олдтаймер и уникално интериорно оборудване. Част от салона е изработена от естествено дърво, като използваната дървесина е от редки разновидности на ясен и орех. Уредите на арматурното табло пък са дело на швейцарската работилница Girard-Perregaux. 6.75-литровият V-образен дванайсетцилиндров мотор е способен да ускори 2.5-тонното туловище от 0 до 100 км/ч за 5.7 секунди.
Уникалният Rolls-Royce е създаден в един единствен екземпляр за колекционера Роланд Хол. След смъртта си Хол завещава Hyperion на музея на Pininfarina. За съжаление обаче този уникат най-вероятно ще премине в някоя частна колекция, защото е обявен за продажба в един от автомобилните салони в Абу Даби. Интересна е и цената, на която се продава най-ексклузивният Rolls - $6 млн.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини