Отидете към основна версия

4 605 5

Мотор от RS за новия Focus ST

  • ford-
  • focus-
  • st

Новата генерация на наточения Ford Focus ST ще дебютира след две седмици в Женева, а сега, компанията показа снимки и ТТ данни на модела. Продажбите ще стартират от лятото на тази година.

Това, което веднага прави впечатление е, че колата е станала доста по-мощна от предшественика си. Тя разполага с 2.3-литров турбомотор, който е заимстван от настоящия RS.

Мощността на Ford Focus ST 2019 е 280 конски сили, а максималният въртящ момент е 420 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч по заводски данни е шест секунди. ST ще се предлага и с дизелова алтернатива - 2.0 литра и 190 к.с.

Интересно е още, че и двете версии ще са достъпни и с механична шестстепенна скоростна кутия, и със седемстепенна роботизирана трансмисия с два съединителя. Промени има и в кормилното управление.

Според представителите на Ford то е по-директно с 15%, а пружините са по-твърди с 20% отпред и с 13% отзад. Предлагат се и адаптивни амортисьори. Предните спирачни дискове са с увеличен размер - 330 мм, а задните - 302 мм.

Външните отличия се откриват по новия аеродинамичен обвес, спойлера отзад и по логото ST. Също така и по 18-цоловите фирмени лети джанти. В салона са налични спортни кресла Recaro, а воланът е скосен в долната си част.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини