Отидете към основна версия

4 559 22

Първата "истинска" Cupra е хибриден кросоувър

  • cupra-
  • seat-
  • formentor-
  • женева 2019

Спортната марка на Seat представи първия си самостоятелен модел. Хибридният кросоувър Formentor ще бъде показан пред публика на автосалона в Женева (7-17 март).

Моделът е кръстен на едноименния полуостров на Майорка. Източната му част нос Форментор е наричана "мястото, където се срещат ветровете.

Дизайнът на Formentor е замислен като съчетание от SUV и спортен автомобил. Според Cupra стоповете по цялата широчина на купето и матовосиният цвят Petrol Blue трябва да говорят за "изтънченост и високо качество".

Салонът на кросоувъра е тапициран в двуцветна кожа. Оборудването включва спортни седалки с карбонова основа, скосен в долната част волан, цифров приборен панел и 10-инчов дисплей с интегриран управляващ блок на климатика. На централната конзола са разположени селекторът на трансмисията с копчета, стартовият бутон на двигателя и два USB порта.

Хибридната силова установка на Cupra Formentor се състои от турбодвигател, електромотор и интегриран акумулаторен блок. Системната мощност е 245 конски сили, предавани към четирите колела през роботизирана трансмисия DSG. Кросоувърът може да измине до 50 км само на ток по цикъла WLTP.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини