Отидете към основна версия

7 548 26

Това VW ще чупи рекорда на "Нюрбургринг"

  • volkswagen-
  • id. r-
  • нюрбургринг-
  • рекорд

Новият състезателен автомобил на Volkswagen, който се нарича ID. R, има за цел да подобри рекорда на "Северната дъга" на пистата Нюрбургринг. Това е най-спортният представител на бъдещата серия от електромобили на VW, които ще се продават под името ID.

По-рано този прототип направи нов рекорд на състезанието Pikes Peak International Hill Climb, а сега колата е преработена, за да може да се справи възможно най-бързо със завоите на "Зеления ад". Докато на Pikes Peak инженерите са търсили максимална сила на притискане, тук скоростите ще са доста по-големи и ще се търси максимална обтекаемост.

Нова е и конструкцията на задното антикрило, като в него е интегрирана технологията DRS (Drag Reduction System), известна от болидите във Формула 1. Ще припомним, че съществуващия в момента рекорд на Нюрбургринг е 6.45.90 минути.

От Volkswagen са убедени, че ID R ще успее да го подобри. Това показвали и предварителните изпитания, които са правени в аеродинамичен тунел. Все още от компанията не казват кога ще се опитат да счупят досегашния рекорд.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини