Отидете към основна версия

3 499 13

Ford Bronco на ток

  • zero labs automotive-
  • ford-
  • bronco

Малка компания от Лос Анджелис обяви, че започва дребносерийно производство на класически всъдеходи Ford Bronco с електрическа силова установка. Zero Labs Automotive ще изработва каросериите от въглеродни нишки, а за декорацията на салона ще бъде използвана естествена дървесина.

Електрическото Bronco е построено на рама с волфрамови дъгови заварки. Всъдеходът има регулируеми амортисьори Fox, диференциали Currie и спирачна система Brembo с шестбутални апарати.

Задвижването е поверено на 275-киловатов електромотор BorgWarner (374 к.с. и 240 Нм), захранван от йон-литиева батерия с капацитет 70 кВтч. Пробегът с едно зареждане е 306 км.

Електромоторът е съчетан с петстепенна предавателна кутия с ръчно превключване и двустепенна раздатка Atlas. Предаването е двойно, но предният мост може да се изключва за пестене на енергия.

Салонът запазва архитектурата на оригинала, но в оформлението са използвани панели от леска или бамбук. Седалките могат да бъдат тапицирани с естествена или изкуствена кожа.

Приборният панел е изцяло цифров. Предвидена е възможност за обновяване на управляващия блок на силовата установка, батериите и контролните системи.

Zero Labs Automotive планира да произведе 150 екземпляра от електрическото Bronco. Ориентировъчната цена на всъдехода е $250 000 (€222 028).

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини