Отидете към основна версия

21 367 59

Toyota се отказва от култов модел

  • toyota-
  • mark-
  • mark x

През декември тази година от поточните линии на Toyota ще слезе последният Mark X. От японската компания обявиха, че спират производството на модела заради спадналото търсене на големи седани на вътрешния пазар.

Историята на Mark ще завърши със специална версия. Final Edition ще се отличава с тъмната радиаторна решетка, 18-цоловите хромирани колела, двуцветния интериор с тапицерия от кожа и алкантара и червените шевове. Автомобилът ще може да бъде поръчан в бяла или черна перла и сребристо.

Последният Mark ще бъде достъпен със задно или двойно предаване. Двигателят е само един. 2.5-литровият редови шестак развива 203 к.с. и е съчетан с шестстепенна автоматична скоростна кутия. Цената на прощалната версия е 3 331 800 йени (€26 665).

Моделът Mark присъства в гамата на Toyota повече от половин век. Първият седан от семейството се появява през 1968 г. Въпреки името си актуалният Mark X е единадесетото поколение. Произвежда се от 2009-а и през последните десет години е претърпял два фейслифта.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини