Отидете към основна версия

9 966 37

Audi обнови A4

  • audi-
  • a4-
  • модернизация-
  • фейслифт

Audi отпразнува 25-ия рожден ден на A4 с фейслифт и техническа модернизация на бестселъра. Моделът получава освежена външност, по-богато базово оборудване и мултимедийна система MMI от следващо поколение.

Екстрериорните промени са засегнали почти всеки панел от каросерията на обновената A-четворка. Фаровете на базовата версия са светодиодни, а срещу допълнително заплащане могат да се поръчат матрични.

Рисунъкът на радиаторната решетка варира според различните модификации. В стандартната версия има хоризонтални ламели, при allroad - вертикални, а в S4 приличат на пчелна пита.

Шайбата на новата мултимедия MMI, разположена досега на централния тунел, е заменена от 10.1-инчов сензорен екран с функция за разпознаване на човешка реч. Системата предлага достъп до широка палитра от онлайн услуги и може да комуникира с пътната инфраструктура.

Обновеното A4 може да взаимодейства със светофарите и да перпоръчва оптимална скорост на движение в синхрон със "зелената вълна". От Audi са предвидили възможност за следпродажбено разширяване на функционалността на MMI.

Фирмено приложение за смартфон с името myAudi предоставя дистанционно информация за автомобила. Ако апаратът работи под операционна система Android, собственикът може да отключва и заключва вратите и да стартира двигателя от разстояние. myAudi позволява създаването на до 14 профила с индивидуални настройки.

Гамата от двигатели е изцяло електрифицирана. Двулитровите бензинови турбомотори с мощност 150, 190 и 245 к.с. и малките дизели са снабдени с 12-волтов стартер-генератор с ремъчно задвижване, а 3.0-литровият TDI и S4 - с електрически компресор и 48-волтова батерия.

Обновената S-четворка ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.8 секунди. Базовата бензинова версия със 150 коня ще се оборудва с ръчна трансмисия, а за останалите модификации ще се предлагат робот S tronic или осемстепенен автоматик.

В Европа Audi започва да приема поръчки за модернизираното A4 още този месец, но първите готови автомобили ще бъдат доставени на клиентите чак през есента. Базовата цена на модела е €35 900, а стартовата серия edition one струва минимум €53 300.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини