Отидете към основна версия

4 933 37

Audi e-tron GT ще започне да се произвежда през края на 2020-та

  • audi-
  • e-tron gt-
  • електромобил

Audi работи по първия си електрически седан e-tron GT, който беше представен на автомобилното изложение в Лос Анджелис миналата година. Сега от концерна започват подготовка във фабрика в Германия за производството на електромобила през края на 2020-та.


Audi e-tron GT впечатли мнозина най-вече с дизайна си на автоизложението в Лос Анджелис миналата година. Германският автомобилен производител също изненада, като съобщи, че ще забързат процеса по изкарването на електромобила на пазара. Това ще бъде възможно чрез използването на система, разработена от Porsche за Taycan.


Монтажът на e-tron GT ще се извършва в Бьолигер Хьофе, където в момента се произвежда суперавтомобилът Audi R8. В завода вървят интензивни подготовки по изграждането две нови халета, които ще осигурят около още 10 000 кв. м. площ. Audi отбелязва, че R8 е предимно ръчно изработен модел и за това те изграждат ново и отделно, високо автоматизирано съоръжение за производството на e-tron GT, което се очаква да бъде в значително по-големи количества.


„Бьолигер Хьофе беше създаден като малка база с иновативни и гъвкави производствени процеси. Това ни дава идеалните условия за съвместното призводство на e-tron GT и Audi R8. Тук оживява уникалната синергия от майсторство и интелигентна(smart) фабрика", коментира мениджърът на производството Волфганг Шанц.


Ето някои от характеристиките на концепцията Audi e-tron GT:

4,96 метра дължина, 1,96 метра ширина и 1,38 метра височина

434 киловата (590 к.с.) системна мощност

95 kWh акумулаторна батерия

150+kW бързо зареждане до 70%

Quattro система за задвижване на четирите колела

Ускорение от 0 до 100 км/ч за около 3,5 секунди и максималната скорост от 240 км/ч

Максимален пробег от малко над 400 км

Очаква се някои от спецификациите да се променят докато e-tron GT стигне до производство през края на 2020-та.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.

Свързани новини