Отидете към основна версия

4 062 12

Дизайнерът на Bugatti поема Koenigsegg

  • bugatti-
  • koenigsegg-
  • александър селипанов-
  • дизайн

Бившият дизайнер на Bugatti и Genesis Александър Селипанов е назначен за главен стилист на Koenigsegg, обявиха от шведската компания. Роденият в Грузия специалист ще оглави също RAW Design House, която обслужва някои от клиентите на скандинавския производител.

"Това е сбъдната мечта", коментира новата си работа Селипанов. "Голям поклонник съм на свободния дух на компанията и иновационния ѝ подход. Историята и постиженията на Koenigsegg нямат аналог в съвременния свят и за мен е огромна чест да предложа професионалния си опит и да споделя страстта си по спортните автомобили".

Преди да постъпи в шведската компания Селипанов работи за луксозната марка на Hyundai. Под негово ръководство бяха създадени двата последни концепта на Genesis Essentia и Mint. Преди това пък бе творчески директор на Bugatti и отговаряше за дизайна на Chiron и концепта Vision Gran Turismo.

Кариерата на Александър Селипанов започва през 2005 г., когато завършва калифорнийския Art Center College of Design и постъпва във Volkswagen. През 2010 г. се мести в Lamborghini, където работи по външността на Huracan.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини