Отидете към основна версия

22 848 41

Кои коли катастрофират най-често

  • катастрофа-
  • пътнотранспортно произшествие-
  • статистика

При избор на употребяван автомобил всеки изхожда от собствените предпочитания и възможности. Всички купувачи обаче търсят кола, която да е технически изправна, добре поддържана и - не на последно място - да не е удряна.

Руският портал Auto.ru състави класация на автомобилите, които попадат в пътнотранспортни произшествия най-често. Рейтингът е съставен след анализ на стотици хиляди обяви за продажба.

Оказва се, че най-често катастрофират собствениците на Jaguar. 40% от колите на британската марка, обявени за продан, са удряни. На второ място с 38% се подреждат Honda и луксозната ѝ марка Acura.

Четвъртата позиция в антирейтинга заема Audi с 37%. BMW, Infiniti, Mazda и Mercedes-Benz показват еднакъв резултат - 36% от употребяваните автомобили от тези марки на вторичния пазар са катастрофирали.

Марка Процент катастрофирали автомобили
Jaguar 40
Acura 38
Honda 38
Audi 37
BMW 36
Mercedes-Benz 36
Infiniti 36
Mazda 36
Opel 35
Lexus 35

Най-добър шанс да попаднат на кола, която никога не е била удряна, имат феновете на Lexus и Opel. Повреди по каросерията вследствие на удар са отбелязани в 35% от обявите за продажба.

Модел Процент катастрофирали автомобили
Opel Astra OPC 63
Hyundai Equus 53
Acura MDX 49
Cadillac CTS 48
Peugeot 4008 48
Honda Civic 47
Hyundai Genesis 47
Jaguar XF 47
Lexus IS 46
Renault Clio 46

Класацията при отделните модели обаче изглежда по-различно. Най-често катастрофират собствениците на Opel Astra OPC - 63% от тези бързи хечбекове са удряни. Най-рядко в пътнотранспортни произшествия пък са попадали Lexus IS и Renault Clio.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 19 гласа.

Свързани новини