Отидете към основна версия

24 Септември, 2019 11:31, обновена 24 Септември, 2019 11:31 69 473 111

Какво се случва с Duster на три години?

  • dacia-
  • duster-
  • автомобилът на старо

Отговор на този въпрос ни дава водещият на канала DJF, който преди три години си купува чисто нова Dacia Duster. Той споделя, че въпреки, че румънският кросоувър се смята за нискобюджетно возило, то е достатъчно надеждно и проблемите с него за първите три години съвсем не са много.

Въпросният Duster е с бензинов мотор, предно предаване и с автоматична скоростна кутия. Основният недостатък, който е отбелязан в анализа на тригодишната кола е, че след изтичане на гаранцията по каросерията се появява ръжда. Странното е, че от дилърските центрове знаят за проблема от доста години, но така и не се взимат мерки за отстраняването му.

Собственикът има оплаквания и от лаковото покритие на колата. Освен тези забележки обаче, се оказва, че всичко друго при Duster си е съвсем наред. За трите години експлоатация средният разход на бензин е 8.2 литра на 100 километра пробег, което е напълно в нормите за кола от този сегмент.

Автоматичната трансмисия работи еднакво добре и през зимата, и през лятото, като се отбелязва, че на автоматика му липсва една предавка при скорост от над 130 км/ч. С други думи, колата работи на по-високи обороти, което обаче не се отразява на разхода, а само на шума в купето. Парното и климатичната инсталация работят безупречно, а износванията в салона са минимални.

Що се отнася до окачването, то за три години сериозна експлоатация, се налага смяната само на две биалетки. Двигателят е безпроблемен и за трите години експлоатация и изминат пробег от 80 000 километра не са се наложили каквито и да било ремонти по него.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 74 гласа.

Свързани новини