Отидете към основна версия

4 626 28

В САЩ започват разследване срещу BMW

  • bmw-
  • сащ

Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC) започна разследване на германския автомобилен производител BMW. Регулаторът подозира, че компанията предоставя неверни данни за продажбата на автомобили. Информацията е на The ​​Wall Street Journal (WSJ) и Bloomberg, които се позовават на представител на BMW.

„SEC се свърза с нас, ние ще съдействаме изцяло при разследването им“, заявява представителят на компанията. Според съобщения в медиите, SEC се опитва да разбере дали BMW умишлено е предоставило завишени данни за продажбите в Съединените щати.

На практика схемата за измама изглежда така: дилърите регистрират автомобилите на BMW като вече продадени, въпреки че всъщност това все още не се е случило. Bloomberg в хода на собственото си разследване установи, че концернът плаща такси на дилърите за такава практика от много години.

Ще припомним и един аналогичен случай. През септември миналата година Fiat Chrysler плати 40 милиона долара, след като компанията беше осъдена за подобни нарушения.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини