Last news in Fakti

7 Януари, 2020 11:08 4 623 28

В САЩ започват разследване срещу BMW

  • bmw-
  • сащ
В САЩ започват разследване срещу BMW - 1

Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC) започна разследване на германския автомобилен производител BMW. Регулаторът подозира, че компанията предоставя неверни данни за продажбата на автомобили. Информацията е на The ​​Wall Street Journal (WSJ) и Bloomberg, които се позовават на представител на BMW.

„SEC се свърза с нас, ние ще съдействаме изцяло при разследването им“, заявява представителят на компанията. Според съобщения в медиите, SEC се опитва да разбере дали BMW умишлено е предоставило завишени данни за продажбите в Съединените щати.

На практика схемата за измама изглежда така: дилърите регистрират автомобилите на BMW като вече продадени, въпреки че всъщност това все още не се е случило. Bloomberg в хода на собственото си разследване установи, че концернът плаща такси на дилърите за такава практика от много години.

Ще припомним и един аналогичен случай. През септември миналата година Fiat Chrysler плати 40 милиона долара, след като компанията беше осъдена за подобни нарушения.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    12 9 Отговор
    Нещо не разбрах каква точно е измамата... Ако има поръчан автомобил от страна на клиент, същият е платен изцяло и за това му е издадена фактура, но автомобилът все още не е излязъл от завода на производителя, то каква точно е "измамата"?! Реално, по документи, автомобилът е продаден.

    Коментиран от #4, #14, #19

  • 2 onq s konq

    3 7 Отговор
    В САЩ най много се продават Бенве пикап 4×4!!
  • 3 Boxer 3

    10 6 Отговор
    Могат безнаказано да шмекеруват клиентите, но чичо Сам - не!
  • 4 Бачо Киро

    9 9 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Нещо ментят тея. Не само че си прав, но има и друго. Много дилъри де факто купуват колите, те са трета страна, не офис на БМВ. Колите са продадени и платени де факто в БМВ. Не само БМВ го прави... Мисля, че го правят при по-специални модели. Затова и тези коли няколко години по-късно още седят с дебели цени за продан. Примерно Focus RS. Та нещо въобще не звучи логично статията. Щом е платено е продадено. Туй то.

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Евреин

    5 1 Отговор
    Очаквано.
  • 6 гост

    6 10 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Киро":

    Тъй , тъй , как ще лъжат немците , то това никога не е било , хахахаха !!! А междувременно не само Тесла ги мина ДВА ПЪТИ на борсата , а и по продажби и то след "дилърските" подпирания , ами и Юбер мина и БМВ и Мерцедес и то барабар с товарните , хахахаха !!! Мъка , мъкааааа !!!! Нали няма да се убеждаваме какви коли ще има Юбер??

    Коментиран от #15

  • 7 гост

    11 9 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Киро":

    Между другото за да не продължавате с глупостите , продажба се води продажба на краен клиент , а не на търговец ! За да важи , трябва дилърите да си ги оставят за тях за ПОСТОЯННО !!!! Иначе всички ще си препродават вътрешно по десет пъти и ще докарат десеторни продажби !!! Само Ганя си въобразява , че е най-големия тарикат , а всъщност е прост селски бег !!!

    Коментиран от #8, #16

  • 8 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Ок, това го разбрах, но както писах по-горе, ако съм го поръчал, платил, издадена ми е фактура, но още не ми е доставен - води ли се продаден? Според мен - би трябвало, т.к. друг клиент не може да го придобие. Отделно, автомобилът на оперативен лизинг води ли се продаден автомобил? Питам, защото този автомобил е собственост на дилъра. Нещо не разбирам..

    Коментиран от #9, #11, #25

  • 9 гост

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    При оперативен , а и при обикновен лизинг собственик е не дилъра , а лизинговата компания , която НИКОГА не е дилър , така че пак не ти се урежда врътката !! Освен това ако си дилър който е "поръчал" и платил хиляди коли , които очевидно не може да ползва за себе си , а е препродал скоро след това дори на лизингово дружество , очевидно пак си измамник , което в белите страни се наказва , за разлика от едни кочини на изток !! И въобще престани да си въобразяваш разни схеми , дето важат само в мечтите ти !! Или си коректен търговец , който спазва законите или си измамник !!

    Коментиран от #18

  • 10 домакин

    10 6 Отговор
    Тесла лъже повече от есички за продажбите. Хиляди миксери се водят продадени но стоят на разни забутани паркинги за да може друсаното африканче да лъже за продажбите и да манипулира цената на акциите.Тях защо не ги разследват???

    Коментиран от #12

  • 11 гост

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Изобщо надутите немци е крайно време да вденат , че дори в Германия , дето досега им позволяваха да правят каквото им скимне , вече никой няма да им търпи идиотщините !!! И като се замислиш за какво е всичкия тоя келешлък , само за да се вдигнат изкуствено продажбите за тримесечията , от които зависят заплатите и бонусите на шефовете бюрократи , които се интересуват само от тях и то отдавна !! Затова скоро ще заминат в девета глуха , всъщност те вече заминаха , хахахха !!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Трифонов

    7 5 Отговор
    Я и аз нещо да ви кажа... Яжте л***а всичките и не се занимавайте с БМВ. Вервайте ми - ша са опраят!!! Както се оправиха и Фолксваген. И за Тесла нещо да ви кажа: Не БМВ, а изобщо няма производител на автомобили на тоя свят, който, по критериите на един от коментаторите по-горе (продажба на краен клиент), да не продава повече от Тесла. Не говорете глупости и не слушайте докладите на Мъск - пълна лъжа и измама са. Имам един познат, който 2017г. плати 1000 долара депозит и си поръча Модел 3. Крайният срок за доставка беше "early 2019". Сега сме вече early 2020г., че кола няма - няма, че дори вест за това кога ще има - също няма, нито пък 1000 долара. И тъй като е богат, рече: "А, къде ще се занимавам да си ги търся. Майната им". Ей това пък е една от безбройните схеми на оня измамник. БМВ мамели... А, не бе! Ще седят и ще гледат как другите мамят.

    Коментиран от #17

  • 14 ФауВе

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Само Тесла може да регистрира вечепоръчан автомобил за продаден. Всеки друг ще бъде гонен до дупка и съден до смърт. Ся разбра ли?
  • 15 ФауВе

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Защо сиреш в статия, нямаща нищо общо с Тесла? Нали уж електрофилите искахте да не се говори в статиите неща, нямащи отношение към тях? Де си бе, Бориславе? Можеш ли каза, що тоя грездьо свини статия за БМВ, с глупостите си за Тесли?
  • 16 ФауВе

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Ти си вманиячен до малоумие! За каквото и да се заговори, ти знаеш само да зееш - Тесла, Тесла, та Тесла. Не знам как те търпят хората около тебе. Да се лекуваш, ей!

    Коментиран от #20

  • 17 гост

    5 5 Отговор

    До коментар #13 от "Трифонов":

    Аха , глей какво "оправяне" пада !! Че и "оправения" Фолксваген , хахах !!
    Πpoизвoдcтвoтo в нaй-вaжнaтa зa Гepмaния индycтpия пaднa дo нивo, нeвиждaнo oт чeтвъpт вeĸ !!Πpoизвoдcтвoтo нa aвтoмoбили в Гepмaния нaмaля дo нaй-ниcĸoтo cи нивo oт пoчти чeтвъpт вeĸ, пoĸaзвaт дaнни нa мecтнaтa opгaнизaция VDА, цитиpaни oт Вlооmbеrg.
    Πpeз чeтвъpтoтo тpимeceчиe нa 2019 г. пpoизвoдитeлитe ĸaтo Vоlkѕwаgеn АG, ВМW АG и Dаіmlеr АG ca пpoизвeли 4,66 милиoнa aвтoмoбилa в гepмaнcĸитe зaвoди. Toвa e нaй-ниcĸoтo нивo oт 1996 г. нacaм. Cпopeд VDА, cпaдът oт 9% ce дължи нa нaмaлявaщo тъpceнe oт чyждecтpaннитe пaзapи. Dаіmlеr, Vоlkѕwаgеn и пpoизвoдитeля нa чacти Соntіnеntаl АG вeчe cъoбщиxa, чe щe нaмaлят бpoя нa cлyжитeлитe cи в oпит дa cъĸpaтят paзxoдитe. B cъщoтo вpeмe индycтpиятa e пpинyдeнa дa xapчи милиapди, зa дa paзpaбoти пo-чиcти пpeвoзни cpeдcтвa и дa ce cпpaви c пoявaтa нa ycлyги зa cпoдeлeнo пътyвaнe ĸaтo Ubеr Тесhnоlоgіеѕ Іnс., ĸoятo имa пaзapнa oцeнĸa, вече по-висока нa тaзи нa пpoизвoдитeля нa Меrсеdеѕ-Веnz.
    Да ти имам оправянето , хахахах !!!

    Коментиран от #21

  • 18 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Абе, ти от дислексия ли страдаш, та не разбираш какво питам или си си просто мЪлоумен?! За какви "врътки" говориш?! Дреме ми на мен кой и какви данни подава! Питам нещо съвсем елементарно. Ако можеш - обясни човешки, ако не можеш - трай си!

    Коментиран от #26

  • 19 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Не се притеснявай, че не разбираш, това е ШОТ си МНОО образован. Ако беше по-тъп, щеше да знаеш как работят диларите на коли в САЩ.
  • 20 Анти gay

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "ФауВе":

    Пед дер рас ти, Сър!
  • 21 Трифонов

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Това, за което говориш, е всеобща тенденция при автомобилните производители. Просто нямам време, енергия, а и място да ти напиша подробно защо все едно, че нищо не си казал.

    Коментиран от #23

  • 22 Боби

    3 0 Отговор
    Демек американците са прибрали повече данъци от продадени коли отколкото трябва да приберет и сега трябва да връщат надвзетото
  • 23 гост

    0 4 Отговор

    До коментар #21 от "Трифонов":

    Верно ли , хахаха ?? Щото има една компания , дето от 7 години прави САМО прираст и то по 60-70% на година !!! И ще продължи да го прави още доста години , както изглежда !! Нали се сещаш коя , хахаха !! И още няколко има , макар и с по-малък прираст , но БЕЗ спад !!!!! И само с едно единствено общо качество , НЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ПУШИЛНИЦИ , ти да видиш !!!!
  • 24 Антилон

    7 0 Отговор
    Тази прехвалена компания (Тесла) за седем години има само две тримесечия на печалба, през останалото време рапортува загуби
  • 25 Ами

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Просто само тесла може може да имитира оборот с цел помощи от САЩ и фалшиви акции.
  • 26 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    не може и не ще да трае. бясна кучка е.
  • 27 Spawn1234

    1 0 Отговор
    САЩ защо не си гледат тяхната работа...
  • 28 БМВ харесват само шимейлите

    2 0 Отговор
    комплексарите с малки саби и дъртите коври но БМВ не лъжат че са продали толкова много кочини защото сейсвителност ги виждам много по улиците.