Отидете към основна версия

14 942 29

VW извади суперлимитиран Arteon R-Line

  • volkswagen-
  • arteon-
  • r-line edition

Преди близо година Volkswagen представи Passat Variant R-Line в Европа. Сега автоконцернът излиза с подобна версия на по-екзотичния Arteon. Докато щедро оборудваното комби беше ограничено до 2000 автомобила, стилният седан е значително по-ексклузивен, тъй като от Волфсбург ще произведат само 250 екземпляра за европейския пазар.


Подобно на механично свързания MQB-базиран Passat, който споменахме, Arteon R-Line е боядисан в атрактивния сив нюанс Moonstone, комбиниран с черен покрив. Автомобилът е оборудван с 20-инчови Rosario джанти от черен алуминий, а задните стъкла са затъмнени за по-голямо визуално въздействие. Що се отнася до интериора, кожата е Nappa, а инфотейнмънт системата е изцяло дигитална.


Освен това, топ изпълнението на Arteon е оборудван с всичко от затопляне на предните и задните седалки до достъп без ключ и адаптивни LED фарове. Купувачите са възнаградени и с множество системи за безопасност, включително откриване на пътни знаци, асистиране при паркиране и при смяна на лентата, адаптивен круиз контрол и автономно спиране при аварийни ситуации в случай на непосредствена катастрофа.

VW ще предлага Arteon R-Line с двигатели от високия клас на марката, по-специфично разновидностите на 2.0 TSI и 2.0 TDI, като задвижването ще бъде и на четирите колела, използвайки системата 4Motion. Независимо от агрегата, той ще бъде управляван чрез седемстепенна автоматична трансмисия с два съединителя. В случай че изберете версията на 2.0 TSI с максимална мощност от 268 к.с. или битурбо 2.0 TDI (236 к.с.), от Волфсбург ще интегрират и адаптивно управление на шасито (DCC) с конфигурируеми амортисьори за множество настройки, съобразени с вашия стил.

Volkswagen вече приема поръчки в Германия, където началната цена за базовия 2.0 TSI със 188 конски сили е 55 970 евро. За сравнение, във Федералната република Audi A5 S Line с максимална мощност от 241 к.с., Quattro задвижване на четирите колела и седемстепенния S Tronic започва от 52 800 евро, така че трябва наистина да харесвате Arteon R-Line, за да го изберете пред Sportback-а от Инголщат.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 14 гласа.

Свързани новини