Отидете към основна версия

27 195 39

Фабрична газ за Duster

  • dacia-
  • duster-
  • газова уредба-
  • tce 100 eco-g

Dacia избра автосалона в Брюксел за премиерата на нова версия на 1.0-литровия си трицилиндров турбодвигател, която работи на бензини и втечнен газ. На първо време TCe 100 Eco-G ще се монтира само на Duster, но скоро ще може да се поръча също за Sandero, Sandero Stepway, Logan и Logan MCV.

На газ двугоривният Duster развива 10 Нм повече, отколкото на бензин при 10% по-ниски емисии на въглероден двуокис. Максималният въртящ момент е 170 Нм при 2 000 об/мин.

Разходът на LPG е по-висок, но пък цената на изминат километър е по-ниска с 30% в сравнение с бензина и 8% - в сравнение с дизела. Газовата бутилка от високоякостна стомана е разположена на мястото на резервната гума и заедно с бензиновия резервоар осигурява автономен пробег от над 1 000 км.

От Dacia твърдят, че за разлика от повечето автомобили с газови уредби Duster Eco-G може да се паркира в подземни паркинги. Заслуга за това имат обезопасяващите системи като осигурителен и възвратен клапан, предпазител, който не позволява запълването на бутилката над 80%, ограничител на притока и соленоиден клапан.

Продажбите на двугоривния Duster започват този месец във Франция. Базовата цена на Duster TCe 100 Eco-G e €12 490 - колкото модификацията с бензинов двигател.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 45 гласа.

Свързани новини