Отидете към основна версия

5 421 13

Бивш топмениджър на Renault-Nissan оглави Citroen

  • citroen-
  • линда джаксън-
  • винсент кобе
Линда Джаксън

PSA Group обяви официално, че сменя изпълнителния директор на Citroen. Новият ръководител на марката ще бъде бившият топ мениджър на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi Винсент Кобе. Той ще наследи Линда Джексън, която оглавява френската марка от 2014 година. Тя, както се съобщава, ще се занимава с разширяването на моделната линия на марката.

„С удоволствие съобщавам, че Линда Джексън, която ръководи марката Citroen в продължение на шест години, по време на които успя да определи успешно позицията на марката, да увеличи продажбите и пазарния дял в Европа, да подготви основата за международното ѝ разширяване, сега, ползвайки нейният огромен опит, ще бъде пренасочена на нова позиция в рамките на концерна “, казва председателят на Съвета на групата PSA Карлос Таварес.

Винсент Кобе работи за алианса Renault-Nissan-Mitsubishi 15 години, включително ръководи марката Datsun в продължение на няколко години, а през април 2017 г. стана директор на оперативното планиране на Nissan. Г-н Кобе напусна алианса през април 2019 г. на фона на корупционния скандал около Карлос Гон и смяната на целия съвет. Още през есента на миналата година редица медии съобщиха, че той е преминал на работа в PSA Group.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини