Отидете към основна версия

11 185 17

Изтекоха снимки на най-бързата Octavia

  • skoda-
  • octavia-
  • rs-
  • scout

Изображения от информационно-развлекателната система на новата Skoda Octavia разкриват външността на най-мощната версия RS и "офроуд" модификацията Scout. Снимките бяха публикувани от потребител във форума на чешкия клуб на почитателите на модела.

Новата Octavia RS ще се отличава от стандартния лифтбек и комби по оригиналните брони, червените спирачни апарати, правоъгълните накрайници на ауспухните тръби и опционалния пакет "антихром". На петата врата на лифтбека се вижда и малък спойлер.

Версията Scout има по-висок клиренс, защѝтен пластмасов пояс по периметъра на каросерията и сребристи вложки в долната част на броните. "Всъдеходната" версия най-вероятно ще се предлага само с двойно предаване.

От Skoda засега не дават информация за Octavia RS. Чехите потвърждават единствено слуховете, че наточената модификация ще се предлага и като плъгин хибрид. Официалната премиера е насрочена за 3 март на салона в Женева.

Гамата от двигатели най-вероятно ще бъде идентична с тази на Golf. Това означава, че Octavia RS ще получи 2.0-литровия двигател на GTI с мощност 245 к.с., дизеловият вариант ще бъде тъждествен на новия GTD с 200 коня, а електрифицираната модификация RS iV ще споделя механиката на GTE.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 23 гласа.

Свързани новини