Отидете към основна версия

3 593 12

Отново GTi в гамата на Peugeot

  • peugeot-
  • 208-
  • gti-
  • париж 2012

Култовият индекс GTi се завръща в каталога на Peugeot до края на годината, твърди британското сп. Autocar. Наточената версия на компактния хечбек 208 ще бъде представена на автосалона в Париж през септември.

Автомобилът няма да се различава съществено от концепта, показан в Женева през март. Под предния капак ще се крие 1.6-литров турбомотор, който ще бъде достъпен в два мощностни варианта със 156 и 207 к.с. Най-сериозната модификация ще се казва GTi Racing и ще ускорява до 100 км/ч за около 7 секунди.

От Peugeot уточняват, че горещата 208-ица няма да бъде толкова профилиран в спорта автомобил като Renault Clio RS. Маркетолозите на компанията не виждали особен финансов смисъл от модел, предназначен само за забавления на писта.

"Налага се да потърсим ниша, в която ще можем да продаваме възможно най-много автомобили", споделя пред Autocar шефът на британското поделение на Peugeot Тим Цимерман. "Стратегията на Renaultsport си има чар, но ние искаме да предложим кола, която предлага достатъчно удобства за ежедневна употреба."

По план производството на Peugeot 208 GTi трябва да започне до края на 2012 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини