Отидете към основна версия

40 732 40

Собственик на Mercedes-Benz осъди производител на джинси, оцапали му седалките

  • mercedes-benz-
  • gl-klasse-
  • gloria jeans-
  • съд-
  • дело

Джинси за 1 529 рубли (малко над €22) съсипаха тапицерията на Mercedes-Benz GL550 и принудиха собственика му да си търси правата в съда, съобщава "За Рульом". В.А. Ефремов си купил дънки на руската марка Gloria Jeans, но се оказало, че те пускат боя, и след няколко пътувания седалките и корите на вратите са непоправимо насинени.

За късмет Ефремов си пазел касовата бележка и след като от Gloria Jeans отказали да покрият разходите за ремонт, завел дело за нарушени потребителски права, отказ от изпълнение на договор за покупко-продажба и компенсация за морални вреди в Курганския градски съд (на около 2 000 км от Москва). Проведената експертиза установила, че на луксозния всъдеход са нанесени щети в размер на 239 440 рубли (€3 463).

Освен да изплатят тази сума на клиента си, съдът постановил Gloria Jeans да му възстановят цената на дънките, да платят глоба за неспазване на правата на потребителя в размер на 121 484 рубли (€1 757) и държавна такса такса от 5 910 рубли (€85) в бюджета за обществено образование на гр. Курган.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 72 гласа.

Свързани новини