Отидете към основна версия

2 438 7

VW е най-застрашен от коронавируса

  • vw-
  • volkswagen-
  • китай-
  • коронавирус

Според Standard & Poors, Volkswagen Group е автомобилния производител, който е изложен на най-голям риск поради коронавируса в Китай. Това съобщи Reuters.

Немският автоконцерн произвежда и продава почти 40 процента от своите автомобили в Китай, и въпреки че основните фабрики на групата са извън епицентъра на заразата в провинция Хубей, те вероятно ще бъдат затворени за дълги периоди от правителствените ограничения, насочени към борбата с болестта. Това гласи доклад на S&P от миналата седмица.

Според американската компания за финансови услуги и анализи, са застрашени около 3 милиарда евро дивиденти, които китайските съвместни предприятия на VW изплащат на германския си родител.

Освен това, вирусът принуди S&P да намали прогнозата си за възстановяване на най-големия автопазар в света, който през последните няколко години се свиваше. Анализаторите вече не очакват ръст от 1 до 2 процента през 2020-а на продажбите на автомобили в Китай.

Редом с Volkswagen, Nissan също бе изтъкнат като автоконцерн, който е относително високо застрашен от коронавируса. Същото важи и за Honda, тъй като японският автопроизводител има фабрика в Ухан и разчита на Китай за 30 процента от продажбите и производството си, казаха анализаторите.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини