Last news in Fakti

10 Февруари, 2020 10:43 2 432 7

VW е най-застрашен от коронавируса

  • vw-
  • volkswagen-
  • китай-
  • коронавирус

Според Standard & Poors, Volkswagen Group е автомобилния производител, който е изложен на най-голям риск поради коронавируса в Китай. Това съобщи Reuters.

Немският автоконцерн произвежда и продава почти 40 процента от своите автомобили в Китай, и въпреки че основните фабрики на групата са извън епицентъра на заразата в провинция Хубей, те вероятно ще бъдат затворени за дълги периоди от правителствените ограничения, насочени към борбата с болестта. Това гласи доклад на S&P от миналата седмица.

Според американската компания за финансови услуги и анализи, са застрашени около 3 милиарда евро дивиденти, които китайските съвместни предприятия на VW изплащат на германския си родител.

Освен това, вирусът принуди S&P да намали прогнозата си за възстановяване на най-големия автопазар в света, който през последните няколко години се свиваше. Анализаторите вече не очакват ръст от 1 до 2 процента през 2020-а на продажбите на автомобили в Китай.

Редом с Volkswagen, Nissan също бе изтъкнат като автоконцерн, който е относително високо застрашен от коронавируса. Същото важи и за Honda, тъй като японският автопроизводител има фабрика в Ухан и разчита на Китай за 30 процента от продажбите и производството си, казаха анализаторите.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Значи Байо🐇

    20 7 Отговор
    Тез китайци дано по-скоро се усетят, че вагоните са боклуци на завишена цена и да се пренасочат към нормалните марки или пък техни собствени.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    3 0 Отговор
    А Тесла, която разчиташе основно на китайското си фактури, най-сетне да почне да прави печалби, въобще, ама хич не е застрашена. Пффффф!
  • 5 Мисиркини вести

    2 2 Отговор
    Изтрийте тази фирма от списъка на търговците на коли!Вижте какво стана с Перник,само нещастия носи на почитателите си...
  • 6 др Халосян

    3 0 Отговор
    Дайте му аспирин на Фау-Ве-то.
  • 7 Вуте

    1 0 Отговор
    Хич даже ги не мисла Тея шфаби . Имат си достатъчно пари за да не им пука в следващите години . Май проблема е при нас , че им се впрягаме на глупостите. Явно те знаят нещо което ние не , за да си продължават със разработките на дизелови агрегати . Помня преди доста години жена ми беше продавачка във една верига хранителни магазини и съвсем случайно дочула разговор на представител на свински продукти със управителят им :
    " Защо имате толкова малко свинско , зареждайте от сега защото до две седмици ще спре тотално продажбата на пилешко месо "
    И ХОП -Птичият грип кацна във България.