Отидете към основна версия

9 666 28

Най-зловещият Urus

  • lamborghini-
  • urus-
  • keyvany-
  • keyrus-
  • тунинг

Определено може да се каже, че Lamborghini яхна SUV-вълната възможно най-успешно, излизайки на пазара със супервсъдехода Urus, който позволи на компанията да отчете най-добрите си резултати за всички времена през 2019-а. Агресивната и внушителна визия на кросоувъра, който наследи военния Lambo Rambo от 1986-а, е подкрепена с производителността му, а именно максимална мощност от 650 к.с. и максимален въртящ момент от 850 Нм.

Сега обаче, благодарение на немската тунинг компания Keyvany, Urus получава най-зловещата се версия. Изглеждайки сякаш е модифициран от Mansory, Keyrus (наречен така след комбинирането на "Keyvany" и "Urus") е стъпил на гигантски 24-цолови алуминиеви джанти с огромни гуми, които се намират под издадените калници от въглеродни нишки.

Но не това прави това супер SUV да изглежда наистина безумно. Зловещата му визия се дължи на елементите от карбонови нишки по целия автомобил. Въглеродните влакна позволяват теглото на предницата и задницата да бъде намалено със съответно 34 и 41 килограма. Уголемените въздухозаборници пък добавят двойка допълнителни LED светлини отпред, които остават верни на мотива на Y във фаровете на Urus.

Промените далеч не са само външни. Тунингованият Urus засяга и 4.0-литровия битурбо V8 агрегат, чиято производителност е значително наградена до бруталните 820 к.с. и 1 100 Нм въртящ момент. Добавената мощност подобрява ускорението от 0 до 100 км/ч с 0.3 сек. до 3.3 секунди. Същевременно максималната скорост на кросоувъра е увеличена от 305 км/ч до 325 км/ч.

Подобренията, осигурени от Keyvany, правят спецификациите Keyrus впечатляващи дори и за спортна кола.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 23 гласа.

Свързани новини