Отидете към основна версия

8 670 23

Ето я новата C3-ка на Citroen

  • citroen-
  • c3

Citroën разкри обновената версия на бестселъра си C3, който от лансирането му в края на 2016 година до сега надмина 750 000 продажби и се превърна в най-продавания модел на марката на всички пазари. Сега, и обновеният C3 не прилича на нито един друг автомобил от своя сегмент.

Основните новости са: обновена предна част, в която се отличават новият подпис на Citroen и новите LED светлини, по-големи възможности за персонализация с 97 външни комбинации и 3 цвята на покрива, 3 интериора и 2 нови дизайна на джанти, нов дизайн на протекторите Airbump, които предпазват автомобила в градска среда, ново усещане за комфорт на борда със седалките Advanced Comfort, както и 12 технологии в помощ на управлението.

Ако има нещо, което наистина да отличава новия C3, това определено е характерният за марката комфорт. За да се осигури комфорт от ново измерение, специално внимание е отделено на седалките. По подобие на C5 Aircross SUV, C3 предлага седалки Advanced Comfort: иновация 100% Citroën.

Тези удобни седалки – които създават усещането, че «сядате на фотьойла в дневната си» - осигуряват голям комфорт както визуално, така и по отношение на положението на тялото, благодарение на възглавниците с графичен ефект и поддръжката в областта на кръста (която от страната на водача е регулируема). Освен че са широки, седалките могат да се регулират и по височина. Освен това, новият C3 се съобразява с нуждите на клиентите и вече разполага и с подлакътник от страната на водача.

Новият C3 предлага и 12 полезни технологии в помощ на управлението

СИСТЕМА ЗА УЛЕСНЕНО ПАРКИРАНЕ НАПРЕД: тази система е предназначена да улесни шофирането в града. Тя включва 6 датчика, подпомагащи паркирането напред, които се задействат под формата на звуково предупреждение.
СИСТЕМА ЗА ДОСТЪП И ПОТЕГЛЯНЕ „СВОБОДНИ РЪЦЕ“: системата позволява да се заключва/отключва автомобила и да се стартира двигателя му, без да се налага да изваждате ключовете от джоба си. Автомобилът разпознава водача си още щом той се доближи до него.
ACTIVE SAFETY BRAKE: тази система за внезапно спиране ограничава риска от сблъсък. Тя функционира при скорост над 5 км/ч по отношение както на неподвижни, така и на движещи се предмети и пешеходци. Ако няма реакция от страна на водача след предупреждение за потенциален риск от сблъсък, системата автоматично спира автомобила.
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА НУЖДА ОТ „КАФЕ ПАУЗА“: системата предупреждава водача, когато стане време да направи почивка, след два часа непрекъснато шофиране при скорост над 65 км/ч.
СИСТЕМА ЗА СЛЕДЕНЕ ВНИМАНИЕТО НА ВОДАЧА: тази система преценява степента на бдителност на водача като изчислява отклоненията на траекторията по отношение на маркировката на платното. Тази функция е адаптирана най-вече към скоростните пътища над 65 км/ч.
АВТОМАТИЧНИ ДЪЛГИ СВЕТЛИНИ: тази функция осъществява превключването от дълги светлини на къси и обратно, в зависимост от трафика, когато бъдат засечени други автомобили.
КАМЕРА ЗА ЗАДЕН ХОД с датчици, улесняващи паркирането: при превключване на заден ход, камерата позволява да се види на основния екран изгледа зад автомобила. Цветни линии показват близостта до дадено препятствие. Камерата осигурява по-широка видимост, с цел да улесни маневрите.
СИСТЕМА ЗА УЛЕСНЕНО ПОТЕГЛЯНЕ ПОД НАКЛОН: тази система улеснява потеглянето под наклон. Тя не позволява нежеланото придвижване на автомобила под наклон, когато е отпуснат педала на спирачката. Системата действа при наклон над 3% като стабилизира автомобила за около 2 секунди.
СИСТЕМА ЗА ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ПРИ НЕВОЛНО ПРЕСИЧАНЕ НА ОСЕВАТА ЛИНИЯ: тази система следи за намаляване бдителността на водача и намалява риска при моментно невнимание зад волана при скорост над 60 км/ч., Когато автомобилът пресече бялата линия на платното, без да е задействан мигача, компютърът на системата задейства предупреждението. Водачът бива предупреден за пресичането на линията, както чрез звукови сигнали, така и визуално.
СИСТЕМА ЗА СЛЕДЕНЕ НА МЪРТВАТА ТОЧКА: с помощта на пиктограми в огледалата тази система показва на водача, че в мъртвата точка на видимостта му се намира друг автомобил. Системата функционира на същия принцип като датчиците за заден ход и допринася значително за безопасността на скоростните пътища в града.
СИСТЕМА ЗА РАЗПОЗНАВАНЕ НА ПЪТНИТЕ ЗНАЦИ С ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА СКОРОСТ: системата разпознава пътните знаци за ограничение на скоростта и подава тази информация на водача. Тази скорост може да бъде записана като препоръчителна в регулатора-ограничителя на скоростта. Системата функционира при всякаква скорост на автомобила. Тя засича също така и пътни знаци, указващи край на ограничението на скоростта.
РЕГУЛАТОР-ОГРАНИЧИТЕЛ НА СКОРОСТТА: функцията за разпознаване на пътните знаци за препоръчителната скорост предоставя възможността засечената скорост да бъде зададена в регулатора-ограничителя на скоростта.


Двигателите са съобразени с еко нормата Евро 6

Те са трицилиндрови бензинови PureTech 83 к.с. и 110 к.с., както и дизелов BlueHDi с мощност 100 конски сили. C3 се предлага и с автоматична скоростна кутия EAT6. Моделът ще да бъде пуснат в продажба у нас през месец юни 2020 година, като цените на иновацията ще са минимално завишени.

ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
Дължина: 3,99 м
Широчина: 1,75 м
Височина: 1,47 м
Междуосие: 2,54 м
Обем на багажника: 300 л

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 30 гласа.

Свързани новини