Отидете към основна версия

24 730 40

Ако досега сте чакали да си вземете Supra, сте направили умен ход

  • toyota-
  • supra

Новият модел от 2021 година е с много подобрения

Освен новия двулитров четирицилиндров турбодвигател, Toyota Supra 2021 има още няколко големи изменения, които да привлекат повече клиенти към спортното излъчване на марката.

Основната промяна се състои в това, че трилитровият редови шестцилиндров двигател е с мощност 382 конски сили и въртящ момент 499 Нм, вместо досегашните 335 коня и 495 нютона. Това приравнява Supra на едно ниво с родственика BMW Z4 M40i, който използва същия двигател.

Toyota изчисляват, че по-мощният двигател ще успее да подобри ускорението от място до 100, като новото постижение ще е 3.9 секунди вместо досегашните 4.1 секунди.

Осемстепенната автоматична скоростна кутия все още е единствената опция за трансмисия за този агрегат. Компанията също така пренастройва окачването на Supra, като променя настройките на амортисьорите.

Усилителят на волана е с променени характеристики, контролът на стабилността и активният диференциал - също. Картината се завършва от алуминиеви "разпънки", монтирани в двигателния отсек.

Като допълнителна опция купувачите могат да си поръчат пакет за безопасност, който включва технологии като динамичен контрол, монитор за сляпа зона, паркинг сензори с опция за автоматично екстремно спиране, мултимедийна система с 12 високоговорителя и др.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 51 гласа.

Свързани новини