Отидете към основна версия

13 904 24

Jaguar вади 1.6-литров мотор с 500 коня

  • jaguar-
  • c-x75

 

Много се изписа и изговори за предстоящата поява на Jaguar C-X75, но сега в интернет пространството се появи още една, доста любопитна новина. Става дума за това, че хибридният суперкар ще бъде снабден с 1.6-литров четирицилиндров турбо двигател, който ще разполага с мощност от... 500 к.с.
 
По данни на Autocar компактният двигател е способен на подобен подвиг благодарение на иновационна нагнетателна система, която е съвкупност от турбо компресор и механичен нагнетател. Благодарение на тези нагнетатели мощността на двигателя може да се увеличава на различни обороти.
Така се създава изключително голям оборотен диапазон. Още нещо интересно за агрегата е, че т.нар. червена зона на оборотите започва от 10 000. Според инженерите от Jaguar техният суперкар ще достига скорост от 320 км/ч., а от 0 до 100 км/ч. ще ускорява за по-малко от три секунди.
 
Централно разположеният 1.6-литров двигател зарежда и 600-волтова акумулаторна батерия, която предава енергията си на два електромотора. Само на ток спортния хибрид може да се движи със скорост до 60 км/ч. След това на помощ идва високотехнологичния агрегат и неговите 500 коня.
 
Ще припомним, че Jaguar разработва модела С-X75 съвместно с Williams, като на този етап е предвидена серия от 200 екземпляра, първият, от които ще бъде пуснат в продажба през 2014 година. Точна цена за високотехнологичната "Котка" не е известна, но се спекулира със сума в диапазона от 1.1 до 1.4 млн. долара.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини