Отидете към основна версия

2 816 19

Малък Hyundai с големи амбиции

  • hyundai-
  • i20-
  • женева 2020

Десетина дни преди автосалона в Женева, където ще представи новия i20, Hyundai показа субкомпактния хечбек на снимки. Някогашният Getz е запазил пропорциите на предшественика си, но изглежда значително по-модерно.

Дизайнът на модела напомня на новата Sonata. Сред акцентите във външността са силно наклонената линия под прозорците и Z-образните стопове, в чиято извивка е вписана ромбоидната капачка на резервоара.

Корейците не разкриват интериора, но според описанията им в салона ще се появят "хоризонтални линии", а отворите на вентилационната система ще бъдат скрити. Цифровият панел и централният дисплей се бъдат обединени в общ модул като MBUX в Mercedes-Benz.

Технически подробности ще бъдат обявени в Женева, но може да се предположи, че гамата от двигатели няма да се различава драстично от сегашната. В Европа i20 се продава с 1.2-литров атмосферен мотор с мощност 75 или 84 к.с. и 1.0-литров турбоагрегат със 100 и 120 коня. Малкият Hyundai ще се бори за клиенти с Honda Jazz, Ford Fiesta и Volkswagen Polo.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.

Свързани новини