Отидете към основна версия

3 931 14

Ford свива производството на Fiesta

  • ford-
  • fiesta-
  • брекзит-
  • спад

Ford намалява производството на малкия хечбек Fiesta в завода си в Кьолн, Германия, в отговор на спада в продажбите във Великобритания, където Брекзит предизвика въздържание на клиентите от големи покупки. На острова, който същевременно е вторият по големина пазар в Европа, моделът е най-продаваният автомобил. Това съобщи Automotive News Europe.

Производството на малкия хечбек ще бъде редуцирано от 5 на 4 дни в седмицата в завода на автоконцерна в Кьолн. Този ход ще засегне 2200 работници. Очаква се намаленото производство да продължи до края на годината. Все пак, решението на Ford ще бъде преразгледано през май.

„В Южна Европа и Обединеното кралство се наблюдава по-слабо търсене на Fiesta, което води до необходимостта от приспособяване на производството“, заяви говорител на американския автоконцерн.

Общите продажби на нови автомобили във Великобритания са спаднали със 7,3% през януари, тъй като потребителите се въздържат от големи покупки поради продължаваща икономическа несигурност след Брекзит.

Кьолнският завод произвежда 1 150 "фиести" на ден, като една трета от тази продукция отива към Острова. Освен малкия хечбек, във фабриката се сглобява и електрическият микробус StreetScooter Work XL.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини