Отидете към основна версия

1 477 6

И Maserati минава на ток

  • maserati-
  • електрификация

Всички нови модели Maserati ще бъдат 100% разработени, проектирани и конструирани в Италия и ще приемат хибридни и електрически задвижващи системи с батерии, се казва в прессъобщение на марката.

След обявяването на тестовете на новите електрически задвижващи системи, които ще бъдат внедрени в бъдещите модели Maserati, сега Тризъбецът представя плановете за разработка и производство на електрифицираната гама.

Програмата за електрификация на Maserati стартира тази година, а първият хибриден автомобил, който ще бъде конструиран е новото Maserati Ghibli. Производството на новите Maserati GranTurismo и GranCabrio, които ще бъдат и първите автомобили на марката, приели 100% електрически решения, ще започне през 2021 година.

През 2020 г. първият от новите модели Maserati, създаден в Модена, ще бъде супер спортният автомобил - високотехнологичен и надграждащ традиционните ценности на марката. В момента текат големи модернизационни проекти на производствената линия в завода в Модена, отчасти за приспособяване на електрическата версия на новия супер спортен автомобил.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.

Свързани новини