Отидете към основна версия

3 909 13

Reuters: VW отново отлага решението за завода в Турция

  • vw-
  • volkswagen-
  • завод-
  • турция

Volkswagen Group отново отлага решението си дали да отвори завод в Турция, съобщи Reuters, позовавайки се на анонимен източник.

Според информацията автоконцернът ще вземе окончателна позиция по казуса до средата на годината.

Припомняме, че за завода, който ще струва на компанията 1,3 милиарда евро, VW се спря на Маниса - град в Западна Турция, намиращ се на 40 км североизточно от Измир.

Планирано е във фабриката с максимален производствен капацитет от 300 000 превозни средства годишно, която трябва да заработи през 2022-а, да се произвеждат Passat от следващото поколение, както и неговият брат Skoda Superb.

VW забави окончателното решение за построяването на завода поради международната критика към военните операции на Турция в Сирия. Компанията заяви през декември, че вероятно ще вземе финална позиция за инвестицията през февруари.

Чешките медии съобщават, че Skoda моли шефовете на VW Group да разрешат на марката да сглобява автомобилите си в други заводи на групата, тъй като автоконцернът страда от недостиг на производствен капацитет поради силното търсене на новите си SUV модели.

Още повече, според докладите представянето на четвъртото поколение Octavia вероятно ще влоши ситуацията.

Една от възможностите е да се прехвърли част от чешкото производство на Skoda в завода на VW в Брастислава, където вече се произвежда миникара на Skoda Citigo.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.

Свързани новини