Last news in Fakti

19 Февруари, 2020 14:02 3 902 13

Reuters: VW отново отлага решението за завода в Турция

  • vw-
  • volkswagen-
  • завод-
  • турция

Volkswagen Group отново отлага решението си дали да отвори завод в Турция, съобщи Reuters, позовавайки се на анонимен източник.

Според информацията автоконцернът ще вземе окончателна позиция по казуса до средата на годината.

Припомняме, че за завода, който ще струва на компанията 1,3 милиарда евро, VW се спря на Маниса - град в Западна Турция, намиращ се на 40 км североизточно от Измир.

Планирано е във фабриката с максимален производствен капацитет от 300 000 превозни средства годишно, която трябва да заработи през 2022-а, да се произвеждат Passat от следващото поколение, както и неговият брат Skoda Superb.

VW забави окончателното решение за построяването на завода поради международната критика към военните операции на Турция в Сирия. Компанията заяви през декември, че вероятно ще вземе финална позиция за инвестицията през февруари.

Чешките медии съобщават, че Skoda моли шефовете на VW Group да разрешат на марката да сглобява автомобилите си в други заводи на групата, тъй като автоконцернът страда от недостиг на производствен капацитет поради силното търсене на новите си SUV модели.

Още повече, според докладите представянето на четвъртото поколение Octavia вероятно ще влоши ситуацията.

Една от възможностите е да се прехвърли част от чешкото производство на Skoda в завода на VW в Брастислава, където вече се произвежда миникара на Skoda Citigo.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    6 12 Отговор
    Добре де Русия анексира Крим която е част от Европейска Украйна ,защо немците не направят ембарго - да спрат износа на Фолсваген,БМВ,Мерцедес за Русия

    Коментиран от #3, #4, #6, #10

  • 2 ВЕЧЕ

    6 1 Отговор
    ГИ ЗАДРАСКАХ !
  • 3 Гост

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Ти чуваш ли се какви ги плещиш?! Първо, Русия е голям пазар за потребление! Второ, всяка от изброените от теб фирми има завод в Русия и готови коли не се внасят! Трето, стагнацията е достатъчно голяма в продажбите на автомобилите, за да си позволят автопроизводителите да се лишат дори от една бройка продаден автомобил!
  • 4 123

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Малко милярди ще загубят
    Логика ;)
  • 5 Плевньо

    5 1 Отговор
    Устата ми се възстанови от последните преговори и мога да ви врътна нови преговори, за да дойдете в Кремиковци. На линия съм
  • 6 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Заща за косово може за крим не . Е там е прочлема .
  • 7 Докато умните се наумуват

    6 2 Отговор
    Германците вече трета година не могат да изберат само локацията на завода, да не говорим за започване на строеж. Тесла от друга страна, за година и половина след решението да прави завод в Германия, откъдето Volkswagen бяга заради скъпата работна ръка, вече ще е построила завод който струва три пъти колкото този на Volkswagen и ще има два пъти по-голям капацитет. Очаква се производството да започне през лятото на 2021 година. А шефа на Volkswagen казваше, че евентуално, ама само евентуално един ден могат да стигнат Тесла. Като гледам с какви темпове се движат, този ден няма да е в близкото бъдеще.
  • 8 ДРЕМЕ МИ КЪДЕ ТЕЗИ МОШЕННИЦИ

    10 2 Отговор
    ЩЕЛИ ДА СТРОЯТ ЗАВОД ЗА СКАПАНИТЕ СИ КЕНЕФИ..ВЕЧЕ И КИТАЙСКИТЕ КОШНИЦИ СА ПО-ЗРАВИ И ПО-ЕВТИНИ ОТ ТЕЗИ БОКЛУЦИ НА VW...
  • 9 Дедо ви

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:... ще вземе окончателна позиция по казуса до средата на годината."....На коя година? Сирия е блато от което няма излизане.
  • 10 Гледач

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Говориш като папагал.Сталин дава на УКРАЙНА КРИМ.А и това че руския и украинския народ са братски народи.А колкото до ЧАЛМИТЕ е те с никой народ не са в добри отношения. ЧАЛМИТЕ са ГЛУПАЦИ който си мислят че ако убиваш ще те уважават.
  • 11 VW шеф

    1 0 Отговор
    Решението вече е взето, чака се само благоприятен момент да се обяви - т.е. политическата обстановка в Турция да е добра, защото сега, ако се обяви, ще рефлектира обратно върху реномето на VW.
  • 12 Умният

    1 0 Отговор
    Конкуренцията при автомобилите навлиза в последна фаза!
  • 13 ДОКО

    0 0 Отговор
    ЧАКАТ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА ГЕНЕРАЛ БОКО ЗАВОДА ДА СЕ СТРОИ В БАНКЯ..