Отидете към основна версия

8 463 34

Honda извади най-динамичния хечбек с предно предаване

  • honda-
  • civic-
  • type r-
  • limited edition

Призванието на лимитираната серия на Type R e да бъде най-динамичният хечбек с предно предаване. С новите олекотени детайли, фокусираният върху шофьора интериор, това е най-екстремната версия на емблематичния Civic Type R, която Honda e правила някога.

От версията Limited Edition ще бъдат произведени едва 100 бройки за Европа. Версията се отличава с 20-цолови джанти BBS с гуми Michelin Cup 2, създадени за състезателни писти и обикновени пътища. Модифицираните амортисьори подобряват калибрирането на новата комбинация от гуми.

В духа на „екстровертния“ си характер тази версия ще бъде предлагана в нов ексклузивен цвят - Sunlight Yellow. Нововъведение за лимитираната серия е и черната хромирана емблема на задната част на автомобила. При Civic Type R Limited Edition покривът и страничните огледала ще са изпълнени в контрастен лъскав черен цвят, както и отворите на капака.

Дръзката цветова комбинация подчертава спортното наследство на марката. Интериорът на лимитираната серия красноречиво демонстрира, че спортът е в кръвта на Honda – червени спортни седалки и волан от алкантара в същия цвят, допълнени от новия характерен капковиден дизайн на топката на скоростния лост.

Всеки произведен екземпляр ще бъде отбелязан с табелка с уникален номер от 1 до 100. В духа на състезателната си природа Honda Civic Type R Limited Edition е без инфоразвлекателна система и без климатик. Допълнително тегло е спестено и от шумоизолацията в покрива. Колата тежи общо 47 кг по-малко.

За разлика от други ориентирани към пистите спортни хечбеци, лимитираната серия на Civic запазва задните си седалки и си остава автомобил, подходящ за всекидневна употреба. Двигателят е познатият ни 2,0-литров VTEC Turbo.

Максималната мощност остава непроменена – 320 к.с. при 6500 об/мин, а максимумът на въртящият момент е от 400 Нм е възможен в диапазона от 2500 до 4500 об/мин. Спринтът от място до 100 км/ч отнема 5,7 сек.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.

Свързани новини