Отидете към основна версия

10 958 39

Най-бързото франсе: 680 коня и 2.8 секунди до 100 км/ч

  • ds-
  • aero sport lounge-
  • psa-
  • citroen-
  • женева 2020

Луксозната марка на Citroen DS показа предпремиерно прототип на електрически кросоувър със силова установка от болид от Формула Е, с който смята да се представи на салона в Женева. Aero Sport Lounge разполага с мощност от 680 к.с. и ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.8 секунди.

Петметровият концепт има скосен назад покрив като модните напоследък всъдеходни купета. Решението обаче не е продиктувано толкова от дизайна, колкото от аеродинамиката.

Предницата и радиаторната решетка в частност имат сложна форма, която би трябвало да преразпределя насрещния въздушен поток по желания от инженерите начин. Прототипът има 23-цолови колела.

Тапицерията в салона е изработена от трикомпонентно микровлакно с вплетена слама. За направата му специалистите на ателието Lison de Caunes са използвали технология от 17 век.

Цялата необходима информация за състоянието на електромобила се прожектира на предното стъкло, а функциите могат да се управляват както гласово, така и с жестове. На борда има и виртуален помощник с името Iris.

Задвижващата система на Aero Sport Lounge е базирана на технологии, използвани в болида DS Techeetah от сериите Формула Е. Електромоторът се захранва от батерия с капацитет 110 кВтч, която позволява изминаването на 650 км с едно зареждане.

От DS Automobiles наричат Aero Sport Lounge "прелюдия към следващи творения". Това най-вероятно означава, че концептуалният кросоувър демонстрира бъдещото развитие на моделната гама на марката в електрическата ера.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 22 гласа.

Свързани новини