Отидете към основна версия

3 706 46

Мъск обеща да подобри дизайна на пикапа Tesla Cybertruck

  • илон мъск-
  • tesla-
  • cybertruck

Илон Мъск обеща да "леко да подобри" дизайна на пикапа на Tesla Cybertruck още преди старта на продажбите. Ръководителят на американския производител на електрически автомобили написа за това в своя туитър акаунт.

Ще припомним, че след премиерата на прототипа Tesla Cybertruck, която се състоя през ноември 2019 година, мнозина критикуваха появата на електрическия пикап заради прекомерната му примитивност.

В допълнение, изцяло металната каросерия на автомобила, която може би е твърде опасна за други автомобили при произшествие, също беше подложена под съмнение. Корпусът на Tesla Cybertruck е изработен от високоякостна стомана, използвана при изграждането на космическите ракети SpaceX.

Според Мъск този материал може да издържи на изстрели от огнестрелно оръжие. Пикапът ще се предлага в три основни версии: с един, с два или с три силови агрегата. "По-малката" версия на пикапа с един агрегат ще може да ускорява до сто за 6.5 с, докато най-мощната тримоторна версия ще ускорява до 100 км/ч за 2.9 секунди.

Декларираният резерв на автономия без презареждане, в зависимост от модификацията, варира от 400 до 800 километра. По неофициални данни Tesla вече е получила повече от половин милион предварителни поръчки за електрическия пикап, серийното производство на което ще започне не по-рано от 2021 година.

Tesla Cybertruck ще се състезава с новия електрически пикап на GMC, специално за който името Hummer ще бъде съживено. Освен това други компании, като американският стартъп Nikola, също разработват подобни автомобили.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 12 гласа.

Свързани новини