Отидете към основна версия

3 741 13

Lamborghini затваря фабриката си заради коронавируса

  • lamborghini-
  • завод-
  • коронавирус

Пандемията в Италия предизвика спиране на производство на култовите италиански автомобили, като предварителните планове са, че производството ще се възобнови на 25 март.

Ръководителят на марката Стефано Доменикали нарече тези мерки „акт на социална отговорност“ на фона на извънредната ситуация в страната, причинена от разпространението на вируса COVID-19

Няколко дни по-рано италианският премиер издаде разпореждане всички магазини в страната да бъдат затворени, с изключение на хранителни магазини и аптеки. Забраната за търговска дейност важи до 24 март.

Що се отнася до местните производители, включително автомобилните такива, властите им разрешиха да продължат да работят, но само при условие, че предприемат допълнителни мерки за сигурност.

Китай, една от провинциите на който стана център на разпространението на коронавирус, е вторият по големина пазар за Lamborghini след САЩ. През 2019 г. компанията продаде там 770 автомобила. Заводът на Lamborghini е в Sant'Agata Bolognese.

Ден по-рано стана известно, че друга италианска марка, FIAT, също спря сглобяването на автомобили в няколко предприятия. И най-големият търговец на автомобили в Италия затваря салоните си в цялата страна за първи път в своята 55-годишна история.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини