13 Март, 2020 12:47 3 721 13

Lamborghini затваря фабриката си заради коронавируса

  • lamborghini-
  • завод-
  • коронавирус
Lamborghini затваря фабриката си заради коронавируса - 1

Пандемията в Италия предизвика спиране на производство на култовите италиански автомобили, като предварителните планове са, че производството ще се възобнови на 25 март.

Ръководителят на марката Стефано Доменикали нарече тези мерки „акт на социална отговорност“ на фона на извънредната ситуация в страната, причинена от разпространението на вируса COVID-19

Няколко дни по-рано италианският премиер издаде разпореждане всички магазини в страната да бъдат затворени, с изключение на хранителни магазини и аптеки. Забраната за търговска дейност важи до 24 март.

Lamborghini затваря фабриката си заради коронавируса

Що се отнася до местните производители, включително автомобилните такива, властите им разрешиха да продължат да работят, но само при условие, че предприемат допълнителни мерки за сигурност.

Китай, една от провинциите на който стана център на разпространението на коронавирус, е вторият по големина пазар за Lamborghini след САЩ. През 2019 г. компанията продаде там 770 автомобила. Заводът на Lamborghini е в Sant'Agata Bolognese.

Ден по-рано стана известно, че друга италианска марка, FIAT, също спря сглобяването на автомобили в няколко предприятия. И най-големият търговец на автомобили в Италия затваря салоните си в цялата страна за първи път в своята 55-годишна история.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко маската

    11 5 Отговор
    Въх... аз тъкмо чаках цвят... истината е, че доста ще затворят тъй като именно китайците правят частите с които сглобяват
  • 2 Съдията Дред

    12 3 Отговор
    Значи няма да ми изпълнят поръчката в срок, ще трябва да се съдим за обезщетение.
  • 3 1 бiричка на час

    3 9 Отговор
    Утрепали са се от работа италианците бре цели 770 бройки годишно за китайските милионери , колко е дневното им производство 20-30 парчета , че те докато пуснат роботите трябва да ги спират....
  • 4 гост

    3 10 Отговор
    Какво ме интересува, някаква бензинова кола. Електически багер да е, по-хубав е. Боли ме главата,много ме боли.
  • 5 ПЕНКО

    4 3 Отговор
    ЛЕЛЕ -ЛЕЛЕ НЯМА "ЛОМБОРДЖИНИ " ...И НАРОДИТЕ ТРЪПНАТ УЖАСЕНИ !?!?!?!?!?
  • 6 VikiLexus

    4 3 Отговор
    Производството на всички модели Фиат е изнесено от над 10 години в Измир Турция!!! Бихте ли посочили какво общо общо имат мерките на италианското правителство със завода на МПС-та под марката Фиат които се произвеждат изцяло в Измир - Турция??!!!
  • 7 VikiLexus

    4 2 Отговор
    Ламборгини е в Сант А Гата - Болоня Италия - Джййп е в Торино - но всички леки коли под марката Фиат се произвеждат изцяло в Измир!

    Коментиран от #8

  • 8 Малка поправка

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "VikiLexus":

    казва се Сант,Агата Болонезе. Уникална фабрика бях миналата година там,музея е страхотен,но жалко,че нямах време да тествам от предоставените модели срещу фабриката а именно Авентадор. Семейната програма включваше и Феррари в Модена,Портофино и нощувка в Сан Ремо това за един ден.
  • 9 Умният

    2 2 Отговор
    Най-големият търговец в Италия затваря временно и ще отвори ,когато видим индианец подводничар.Аутоторино е до гуша в лайната.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Илия

    0 0 Отговор
    Пълни глупости, работят си,, но не на пълен капацитет. Между другото както цялото производство тук в Италия. Аз съм тук, да не се разхождаме из града, не ходим по кафета и тн, но си ходим на работа
  • 12 любо

    1 0 Отговор
    Преди 10 години работих професинално монтьор.Работил съм по 6 от около 30 те Ламбо св София.Нямаше нищо Китайско в тях.Колата не е извънземна но е "пичовска" Днес може да наточиш всяка 2 ра до такава мощност и даже е по интересно "вълк в овча кожа".За мен бе като збъдната детска мечта.А в Италия съм ходил 40 пъти.Работх за италианец.Страхотна страна ,но без италианците.Пълни шмекери.
    Друга ми е мисълта.
    Китай се развива на адска скорст.Вече вяравам в конспирации.Кой има интерес да няма Китай??? Чичо Самммм....
    Зза мен са ги обгазили без да знаят че ще излязат нещата от контрол.Където е чичи Сам все има проблеми.Живах и в Багдад по време на Хюсеин.Знам какво беше,а видях какво стана.Селището в което живях вече не съществува.Интереси и голобална политика.По силния изяжда по слабия и така.Няма да изреждам,но се замислете за световните конфликти в последно време и ще видите чичо Сам на всякъде.Харесвам пикапи,джипки,колите от 70 и други тяхни неща,но всички световни конфликти...все са там и грабят или искат да ни "набият"генномодифицираните храни и наводнят пазарите с техни боклуци.
    Все едно....
    така аз мисля.
    Здраве на всички!
  • 13 Тиква от Люлин ама тиква

    0 0 Отговор
    Тамън реших да продам къщето у Барса и да си поръчам две и глей сега късмет "дий*а и Короната дий*а"!