Отидете към основна версия

4 536 8

Ford увеличава мощността на Focus чрез приложение за смартфон

  • чип тунинг-
  • ford-
  • focus-
  • st

Оказва се, че за да пренастроите и препрограмирате електрониката на двигателя на новия Focus ST е достатъчен само смартфон с Bluetooth. Чрез него можете да увеличите мощността на бензиновия турбо двигател чрез приложение на вашия смартфон.

След като платите за софтуера, специалистите от сервиза ще изпратят инструкции за препрограмирането на електронния блок за управление на двигателя. За пренастройката на Focus ST специалистите от Mountune използват технологията SMARTflash, позната от Fiesta ST.

Пълният пакет от подобрения включва не само увеличаване на мощността с 50 конски сили и въртящия момент с 95 Нм, но също така и преконфигурацията на двигателя за превключване на предавките с напълно натиснат педал на газта, както и по-силен и басов звук на изпускателната система.

2.3-литровият турбо двигател след фърмуера на Mountune произвежда 325 конски сили и 515 Nm въртящ момент. Ако е необходимо, всички промени в програмата могат да бъдат "върнати" обратно, а единственото "физическо" усъвършенстване на автомобила е монтирането на по-ефективен въздушен филтър.

Дистанционното калибриране на двигателя струва 660 евро. Като се има предвид атрактивната цена, чип тунингът на Mountune има всички шансове да стане хит, тъй като "горещата" версия Focus RS ще се появи не по-рано от 2022 година поради трудностите с адаптирането на мотора към строгите екологични стандарти.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.

Свързани новини